Wetterhoun Jeppe en Anita in de nieuwsbrief van de Raad van Beheer

Feb 24, 2023 | Nieuws

Beste van de Nederlandse Rassen: Wetterhoun Jeppe

Fokker-eigenaar Anita Hoogendoorn (bijnaam ‘Wetterwoman’) is in de wolken met de titel Beste van de Nederlandse Rassen, behaald op de Hond van het Jaar show: ‘Het is echt heel bijzonder! Jeppe is de eerste hond waar ik mee show, en ze is ook nog eens tweede generatie eigen fok. Dat is genieten. Vooraf had ik er niet van durven dromen zo hoog te eindigen. Ik hoorde dat de keurmeester vooral herders keurt, dus rekende ik nergens op. Nou, dat pakte anders uit!

‘Jeppe is nog een jonge hond, heel allround als werk- en showhond, en we hebben gewoon heel veel plezier
samen. Dat zie je aan alles. Niet voor niets hebben we het hele jaar door goed gepresteerd. We waren tweede in de WoW-competitie, op de Dutch Winner was ze Beste van de Nederlandse Rassen, op de Gundog Show eveneens, en ze was beste teef op de Kampioensclubmatch (KCM) van de rasvereniging. We zijn heel content.

‘Komend jaar gaan we weer op voor de WoW-competitie en gaan we proberen om winnaar van de KCM te worden. Dat is een titel die ik graag in de wacht sleep, de enige die nog ontbreekt. ’ De titel Wetterwoman draagt Anita met trots: ‘Mijn hele leven staat in het teken van de Wetterhounen. Ik heb ze al twintig jaar, en ik doe alles met ze: jachttraining en -proeven, en ik neem ze mee op praktijkjacht voor het veldwerk en apporteren. En nu doen we dus ook volop mee aan shows. Ik promoot deze prachtige honden waar ik maar kan. Ik kan eigenlijk niet anders!’