We gaan SUP’pen!

Altijd al willen SUP’pen met je Stabijhoun of Wetterhoun? Dit is je kans! We organiseren 10 augustus a.s. een middag voor onze rasvereniging bij HondenSUP Loosdrecht.

Het is natuurlijk sup(p)erleuk, maar ook goed om de honden te leren omgaan met nieuwe situaties en met water. Als vervolg hierop organiseren we in een later stadium ook een jacht-sup voor honden die apporteren. Allerlei sporten en disciplines kunnen elkaar versterken en daarom vinden we het mooi om ook dit aan te bieden.

Voor wie?

Voor iedereen met een Stabijhoun of Wetterhoun, maar leden hebben voorrang.

Wat gaan we doen?

Eerst varen we met een motorboot naar een privé-eiland in een natuurgebied bij Loosdrecht. We vertrekken met de honden-sup namelijk niet vanuit de haven op de sups, aangezien het eerste deel van de route te onrustig is voor de hond (langs volle terrasjes, onder een brug door, veel eenden in de doorgang en een stuk over open ruwer water). Op het privé-eiland kunnen we even wandelen met de hond waarna een korte instructie volgt. Daarna gaan we voorzichtig één voor één het water op, uiteraard met hulp en begeleiding en dan blijven we nog even in de buurt van het eiland. Vinden jij en/of je hond het nog een beetje griezelig, dan is het fijn dat je even terug kunt naar het eiland. Gaat het goed, dan peddelen we een leuk tochtje door het prachtige beschutte natuurgebied van de Vuntus beheerd door Natuurmonumenten. We stemmen de route volledig af op de honden. Bij HondenSUP Loosdrecht staat namelijk het plezier en welzijn van de hond op de voorgrond en komen de sup-skills op een tweede plan.

De begeleiding is in handen van Ingrid Kroon, die al meer dan 10 jaar dagelijks HondenSUP-lessen geeft. Hierdoor zijn jij en je hond verzekerd van een deskundige begeleiding!

Onderweg maken we een stop op het water (dus we stappen niet allemaal weer af en op) voor een korte pauze met een drankje. De hond moet in het beschermd natuurgebied altijd aangelijnd zijn.

De maximale grootte is 10 combi’s waarvan er 6 op een single-sup gaan en twee duo’s op een tandem-sup, waar er 2 van zijn.

De gehele les (incl. het heen en weer varen naar het eiland en de instructie) duurt ca. 2 uur.

Voorwaarden:

In principe gaan de lessen altijd door, behalve bij onweer. HondenSUP Loosdrecht houdt de weersvoorspellingen altijd nauwlettend in de gaten en houdt contact met ons.

Het reglement jachtcommissie is van toepassing qua inschrijven en annuleren.

De kosten zijn €70 per combi baas-hond en dit is inclusief btw, gebruik board, lichtgewicht verstelbare carbon peddel, evt. wetsuit, sup-schoentjes, anti-slipmat voor de hond voor op het board, vervoer van en naar het eiland met de motorboot, gebruik van privé-eiland, instructie en begeleiding tijdens de tocht, een drankje onderweg en als extraatje foto’s door Ingrid van de tocht.

Je kunt inschrijven tot 1 juli a.s. Daarna bepalen we wie kunnen deelnemen op grond van wel/niet lid en volgorde van inschrijven. Kun je deelnemen dan krijg je 1 juli een deelnamebevestiging en een betaallink.