Gisteren was de speelmiddag voor Stabijhounen en Wetterhounen, een verslag

Jun 26, 2023 | Nieuws

Gepland van 12:00 – 14:00 uur, maar vanwege de hitte enkele dagen van tevoren verzet naar 9:30 – 11:30 uur. En wat een gouden zet was dat! Al om 9:00 uur was het goed warm. Onze vriendinnen Nicole en Manuela uit Limburg, met wie ik samen dit evenement organiseerde, kwamen met een volgeladen auto aan. Uit deze auto kwamen heerlijke Limburgse vlaaien, frisdrank, een tentje om alles een beetje koel te houden en even later waren Ger en ik ook ter plaatse met een tafeltje, 3 thermoskannen gevuld met koffie en 2 thermoskannen met heet water voor thee. Verder was er gezorgd voor een wipwap, een tunnel, een ballenbak, een bak voor water en toen kon de pret beginnen.

Al snel kwamen de eerste speelvriendjes voor onze honden en werd het dolle pret op het losloopterrein. Rond 11 uur renden er zo’n 20 honden rond samen met kleindochter Esmée die de honden vermaakte met een bal. Ook werd er gebruik gemaakt van de wipwap al vonden de meeste honden deze best wel eng. Onder begeleiding van het baasje waagden toch sommige honden de oversteek. Ook door de tunnel werd gerend, al moest soms de hond gelokt worden met een lekker kluifje. De ballenbak was dikke pret en ook de bak drinkwater werd regelmatig aangedaan. Totdat het te warm werd en onze Taco besloot om maar in de drinkbak te gaan zitten.

De baasjes genoten van de koffie en thee, een stuk Limburgse vlaai, en van het onderling contact.

We kregen veel tips voor een andere locatie, maar iedereen was het erover eens dat het een geslaagde ochtend was. We werden uitvoerig bedankt voor de prima organisatie en vroegen wanneer we weer iets gingen organiseren.

Om 11:15 uur werd het echt heel heet en gingen de baasjes met hun moegespeelde honden weer naar huis. Nadat we met elkaar de spullen ingepakt en opgeruimd hadden, gingen we met Nicole en Manuela gezellig naar ons appartement om nog onder het genot van veel water en frisdrank te evalueren en na te kletsen. Het was heel geslaagde ochtend.

Jopie en Ger.