De inschrijving voor de DOE dag is gesloten

Wil je op de reservelijst stuur even een mailtje naar anita@friesehounenclub.nl

Doen, Ontwikkelen en Ervaren-dag

Op deze dag komen alle aspecten van de jacht aan de orde, te weten werken voor het schot (veldwerk, oftewel wild vinden en voor het geweer brengen), werken na het schot (apporteren) en nazoeken (zweetwerk, oftewel nazoeken van aangeschoten wild). Dit alles natuurlijk in een nagebootste trainingssetting, dus we gaan niet met echte geweren aan de slag, en ook niet met echt wild om te apporteren.
Op deze dag kun je kennismaken met de drie verschillende jachtdisciplines, trainen met je hond in al deze disciplines, specifieke trainingsvragen stellen en hulp vragen bij het vinden van een trainer.

Voor wie?

Voor Stabijhounen, Wetterhounen en Drentsche Patrijshonden van alle leeftijden. Als je de ambitie hebt om diploma’s te halen, kun je het beste zo jong mogelijk beginnen. Ook na een jaar kun je nog prima starten met trainen. Zweetwerk is echt iets voor alle leeftijden. Werken met de instincten van je jachthond is sowieso superleuk om te doen voor baas en hond, en je komt tegemoet aan de cognitieve uitdagingen die je jachthond nodig heeft. Daarom: wees welkom met alle leeftijden!

Je kunt zowel zonder als met ervaring op deze dag terecht. Misschien ben je je nog aan het oriënteren op wat je wilt gaan doen, of heb je ervaring in een discipline en ben je nieuwsgierig naar de andere twee. Onze rassen zijn tenslotte allround, ze kunnen alles! Er is dus voor elk wat wils, en het wordt met recht een DOE-dag.

Door wie?

Werken voor het schot: Petra Halbertsma

Werken na het schot: Lilian Solleveld

Zweetwerk: Susan Nooijen

Locatie?

Heerlijk centraal in Nederland, Tull en ‘t Waal vlakbij Nieuwegein en Houten.

Totale kosten voor deze dag bedragen € 65 per combinatie, inclusief lunch en leuke goodiebag. Inschrijven en met iDEAL betalen, kan via de button hiernaast.