Diny en Joy behalen 3e plaats bij Nose-obedience!

Jan 17, 2024 | Nieuws, Stabijhoun

Diny vertelt:

Afgelopen zondag deden Joy en ik voor het eerst mee met een officiële wedstrijd Nose-Obediënce. Het was berekoud, maar dat mocht de pret niet drukken, de sfeer was heel gezellig. De wedstrijd werd georganiseerd door onze eigen hondenclub op eigen terrein, dus dat maakte het iets minder spannend.

Bij deze wedstrijd zijn er 3 zoekingen. Joy zoekt op de bron koffie. Als eerste moesten wij de mysteryzoeking doen. Bij een voor ons helemaal nieuwe muur moest ze haar bron(nen) zoeken, dat is er minimaal 1 maar kunnen er ook 4 zijn, tevens liggen er de bronnen voor de andere deelnemers als verleiding. We kregen te horen dat er maar 1 bron lag. Deze opdracht vond Joy moeilijk. Ze ging alle bronnen af, maar vond toch uiteindelijk ook haar eigen bron.

Toen door naar het veld voor de line-upzoeking. Er lagen 2 rijen van 10 bollen met in elke rij 1 bron van Joy, koffie, en telkens ook 2 andere bronnen. Joy ging in een flink tempo alle bollen langs en heeft haar bronnen snel gevonden.

Daarna de ruimtezoeking. Ditmaal 3 bronnen koffie en 3×2 andere geuren. Bovendien had er nog even een andere hond geplast, dat was achteraf gezien vlak naast haar bron. Joy nam er rustig de tijd voor, de plasplek werd genegeerd, maar ze had wel wat moeite om de bron er vlak naast te vinden. Ze vond ze uiteindelijk alledrie en was daarmee de enige die bij de ruimtezoeking al haar bronnen gevonden had. Daarna wachten op de uitslag en daarbij bleek ze 3e te zijn! Ik ben supertrots op haar!

Bestuur FHC feliciteert Diny en Joy met dit geweldige resultaat!