Doelstelling

Doelstelling van de vereniging Friese Hounen Club is het behoud en de ontwikkeling van de Friese hondenrassen, te weten de Stabijhoun en de Wetterhoun, en het bevorderen van de gezondheid en jachteigenschappen van deze rassen.

Om een ras in stand te houden en te ontwikkelen zijn zowel fokkers als liefhebbers (hondenbezitters) nodig. Fokkers en liefhebbers gaan hand in hand. Zonder fokkers kunnen liefhebbers niet aan een Stabij- of Wetterhounpup komen en zonder liefhebbers kunnen fokkers hun pups niet kwijt. Zo eenvoudig is het eigenlijk. Bij onze vereniging Friese Hounen Club doen wij ons best om gezamenlijk aan het behoud en de ontwikkeling van de Friese rassen te werken.
De fokkers hebben ruimte om zoveel als mogelijk zelf invulling te geven aan hun fokkerijactiviteiten en kunnen indien gewenst adviserende begeleiding krijgen.
Voor alle eigenaren en ge√Įnteresseerden organiseren we diverse evenementen zoals een kampioenschapsclubmatches, jongehondendagen, ¬†wandelingen, keuringen en jachtactiviteiten. De Stabij- en Wetterhoun staan hier uiteraard centraal.